Uzená žebra pečená s dýní

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uzená vepřová žebra
dýně hokkaido
čerstvý rozmarýn
6 stroužků česneku i se slupkou
Na marinádu:
med
sójová omáčka
chilli omáčka
Množství surovin si každý přizpůsobí počtu strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc.

  2. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme.

  3. Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak.

  4. Přiklopíme a pečeme 30 minut.

  5. Poté odkryjeme a dopečeme.

  6. Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.

  7. Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!