Uzená žebra pečená s dýní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- uzená vepřová žebra
- dýně hokkaido
- čerstvý rozmarýn
- 6 stroužků česneku i se slupkou
- Na marinádu:
- med
- sójová omáčka
- chilli omáčka
- Množství surovin si každý přizpůsobí počtu strávníků
Postup Uzená žebra pečená s dýní
Postup přípravy receptu
-
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc.
Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme.
Žebra, dýni, stroužky česneku a rozmarýn rozložíme do pekáčku, zalijeme marinádou a malinko podlijeme, můžeme i vývarem ze žeber, pokud jsme ho nespotřebovali jinak.
Přiklopíme a pečeme 30 minut.
Poté odkryjeme a dopečeme.
Česnek vymačkáme do výpeku a promícháme, popř. dosolíme.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.