Kokosové kari karbanátky se spirálovou zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Karbanátky:
- 500 g drůbežího mletého masa (je na vás, jaké maso zvolíte)
- 1 lžíce česneku (drcený)
- 1 lžíce zázvoru (jemně strouhaný)
- ¼ šálku cibule na jemno
- 1 šálek žampiónů na jemno
- 1 lžička chilli pasty (kdo nerad ostré,nemusí)
- ½ lžičky rybí omáčky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky černého pepře (mletý)
- 1 vejce
- 1 lžíce škrobu
- Zeleninové nudle:
- 1 sladká brambora
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 lžíce olivového oleje
- Kokosová kari omáčka:
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky medu nebo hnědého cukru
- ½ lžičky rybí omáčky
Postup Kokosové kari karbanátky se spirálovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.
Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.
Mezitím připravíme zeleninu na spirály pomocí spiralizéru nebo na tenké nudličky, mírně podusíme na pánvi s olivovým olejem.
Na další rozehřáté pánvi smícháme ingredience na kokosovou omáčku, přidáme upečené karbanátky a vaříme asi 10 minut.
Podávejte teplé, do jednotlivých misek dejte dušenou zeleninu, navrch karbanátky a zalijte kokosovou omáčkou.