Mřížkový koláč s broskvemi a pudinkovo-jogurtovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
160 g másla
2 vejce
100 g bílého jogurtu
Náplň:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
100 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 g bílého jogurtu
1 velká plechovka broskví (850 g)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo nakrájené na kostičky a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vejce a jogurt a vše smícháme v těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladu. Těsto ztuhne a zpevní.

  2. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout. Do studeného pudinku vmícháme jogurt a ušleháme dohladka.

  3. Ze 2/3 třetin odleželého těsta vyválíme kolo a vyložíme s ním koláčovou formu tak, aby zůstalo těsto i po stranách formy. Na těsto rozložíme připravenou náplň. Broskve vyndáme z konzervy, necháme na sítu dobře okapat a pak rozkrájíme na měsíčky. Ty naklademe na pudinkovou náplň.

  4. Odloženou třetinu těsta vyválíme, nakrájíme pásky a na povrchu koláče utvoříme mřížku. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-35 minut. Upečený koláč lehce pocukrujeme a před podáváním necháme dobře vychladit a ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!