Mřížkový koláč s broskvemi a pudinkovo-jogurtovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 2 vejce
- 100 g bílého jogurtu
- Náplň:
- 300 ml mléka
- 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
- 100 g cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g bílého jogurtu
- 1 velká plechovka broskví (850 g)
Postup Mřížkový koláč s broskvemi a pudinkovo-jogurtovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s cukrem, přidáme máslo nakrájené na kostičky a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vejce a jogurt a vše smícháme v těsto. Zabalíme ho do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladu. Těsto ztuhne a zpevní.
Z mléka, cukru, vanilkového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme ho vychladnout. Do studeného pudinku vmícháme jogurt a ušleháme dohladka.
Ze 2/3 třetin odleželého těsta vyválíme kolo a vyložíme s ním koláčovou formu tak, aby zůstalo těsto i po stranách formy. Na těsto rozložíme připravenou náplň. Broskve vyndáme z konzervy, necháme na sítu dobře okapat a pak rozkrájíme na měsíčky. Ty naklademe na pudinkovou náplň.
Odloženou třetinu těsta vyválíme, nakrájíme pásky a na povrchu koláče utvoříme mřížku. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30-35 minut. Upečený koláč lehce pocukrujeme a před podáváním necháme dobře vychladit a ztuhnout v lednici.