Vydatná pikantní klobásovo-bramborová omeleta s feferonkou
Recepty, OstatníSuroviny
- 6 vajec
- 3 jarní cibulky i s natí
- 1 pikantní klobása typu čabajské
- 100 g anglické slaniny
- 3 brambory
- 100 g uzeného sýru
- 1 stroužek česneku
- cherry rajčátka
- ½ chilli papričky
- hrst krášku
- sůl
- pepř
- olej
Postup Vydatná pikantní klobásovo-bramborová omeleta s feferonkou
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambry ve slupce, oloupeme a nakrájíme na 1 cm plátky. Cibulku na kolečka, cherry rajčátka přepůlíme, slaninu na proužky, klobásu na plátky, sýr nastrouháme, česnek naškrábeme a chilli papričku na drobno.
Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Přidáme cibulku, ½ sýru, česnek, feferonku, nakrájené brambory, hrášek. Opatrně promícháme.
Na trošce oleje si opečeme slaninu, klobásku a přidáme k směsi. Ještě jednou opatrně zamícháme a nalejeme do lehce vymaštěné pánve či jiné zapékací nádoby. Posypeme druhou půlkou sýra, poklademe rajčátky a dáme upéct do trouby na 170°, až to zezlátne.
Hotovou omletu přendáme na talíř a libovolně ozdobíme.