Prezidentská roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 50 g nastrouhané čokolády na vaření
- 50 g nastrouhaných vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 80 g polohrubé mouky
- 1 lžíce rumu
- Náplň:
- 2 šlehačky 33 %
- 2 ztužovače do šlehačky
- 2 banány
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 nastrouhaná Margot čokoláda
- Na posypání:
- 50 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup Prezidentská roláda
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do mísy dáme bílky a ušleháme je do tuha. Ve druhé míse ušleháme žloutky, cukr a rum do pěny. Přidáme 1/4 sněhu, zamícháme a přidáme ořechy, čokoládu, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme zbylý sníh. Dáme do trouby na 12 minut péct. Po upečení necháme vychladnout.
Do šlehačky dáme cukr, ztužovač a ušleháme. Studenou roládu obrátíme na plechu papírem navrch, opatrně ho stáhneme a znovu ji na papír překlopíme. Roládu potřeme šlehačkou a část necháme na potření. Na kraj, který máme u sebe, posypeme část, 8 cm, Margot čokoládou, na ní položíme banány a pevně srolujeme. Roládu potřeme zbylou šlehačkou, posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na pár hodin do lednice proležet.