Prezidentská bábovka II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 20 dkg cukru
- 20 dkg másla nebo Hery
- 20 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg různých druhů ořechů
- 5 dkg strouhané čokolády
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- hrubá mouka
- tuk na vymazání formy
Postup Prezidentská bábovka II.
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Nahrubo nastrouhanou čokoládu i ořechy také přidáme do těsta.
Formu na bábovku nebo věnec vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Vyzkoušíme jestli je bábovka dobře upečená, píchneme špejlí do těsta.
Když se na špejli těsto nelepí je dopečeno. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a lehce pocukrujeme.