Salát plný léta
Recepty, SalátySuroviny
- 1-2 lžíce cukru
- 2 jablka
- 50 g lískových oříšků
- 4 ks broskve
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1/2 kelímku hustá zakysaná smetany
- 2 lžičky kakaa
- 4 kiwi
- 200 g jahod
- 1/4 melounu
- rum
- citronová šťáva
- jablečný mošt
- lístky máty na ozdobu
Postup Salát plný léta
Postup přípravy receptu
-
V troubě opražíme celé lískové oříšky a pak je v utěrce zbavíme slupek. Nahrubo je posekáme nebo paličkou na maso roztlučeme. Můžeme použít i opražené mandlové lupínky.
Broskve a kiwi oloupeme, nakrájíme na plátky, jahody na čtvrtky, z melounu vykrajujeme kuličky, jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky. Ovoce zakápneme citronem, rumem, osladíme a lehce v míse promícháme s částí oříšků. Můžeme přimíchat i jablečný mošt, nebo pomerančový džus.
Salát necháme vychladit.
Salát plný léta porcujeme do misek a přidáme lžíci kysané smetany rozmíchané s vanilkovým cukrem a kakaem. Posypeme oříšky a ozdobíme lístkem máty.