Spalda s dyni
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g špaldová mouka
- 500 g dyně Hokkaido
- 2 cibule
- pálivá paprička
- olivový olej extra virgine
- sůl pepř rozmarýn
Postup Spalda s dyni
Postup přípravy receptu
-
Opereme špaldu a osmažíme ji na olivovém oleji pár minut, pak přidáme horkou vodu (asi 2x tolik nežli je výška špaldy v hrnci) a sůl a necháme vařit 40 minut na mírném ohni.
Mezitím nakrájíme cibule a dýni, dáme osmažit cibuli na olivovém oleji na mirném plameni, až zesklovatí přidáme dýni, dvě malé větvičky čerstvého rozmarýnu (podle toho, jak kdo má rád tuto vůni), 2 pálivé papricky a sůl, mírně podlejeme vodou a necháme dusit asi 20 minut.
Jakmile se špalda dodělá, odstavíme ji z ohně a necháme ji asi 10 minut odpočinout, natáhne do sebe zbytek vody (pokud tam nějaká zbyla). Jak je hotová i dýně, obě složky smícháme dohromady a necháme společně dojít dalších 10 minut. Podáváme posypané čerstvě drceným pepřem, můžeme přímo na talíři ještě polít olivovým olejem.