Zapečená špalda s aljašskou treskou a kokosovým mlékem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 sklenička špaldy
- 2-3 skleničky vody
- 2 plátky filé z aljašské tresky
- sůl
- libeček
- citronová šťáva
- jeden tenký pórek
- 2 dcl kokosového mléka
- máslo na vymazáni
Postup Zapečená špalda s aljašskou treskou a kokosovým mlékem
Postup přípravy receptu
-
Špaldu si uvaříme v osolené vodě. Filé nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a oboje smícháme s nadrceným libečkem, osolíme a zakápneme citronovou šťávou.
Špaldu rozprostřeme na máslem vymazanou zapékací mísu a na to rozložíme směs s rybou. Zalijeme kokosovým mlékem a zapékáme, dokud se mléko nevsákne do špaldy.