Krkovička s lečem zapečená s brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g krkovičky na plátky
4 brambory
200 g šunky
50 g anglické slaniny
100 g plátkového sýra Ementál
1 červenou kapii
koření gyros
olivový olej
750 g leča

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor klademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C. Pak vložíme na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minut.

  3. Narovnáme plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat. Pak přidáme nakrájenou kapii.

  4. Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Potom ještě přídáme plátky sýra a pečeme ještě 10 minut, aby sýr zezlátl.

  5. Podáváme třeba s oblohou z nakrájených rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!