Krkovička s lečem zapečená s brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g krkovičky na plátky
- 4 brambory
- 200 g šunky
- 50 g anglické slaniny
- 100 g plátkového sýra Ementál
- 1 červenou kapii
- koření gyros
- olivový olej
- 750 g leča
Postup Krkovička s lečem zapečená s brambory
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme směsí na gyros, zakapeme dobře olivovým olejem a necháme marinovat. Můžete přes noc, to je skvělé, ale stačí něco přes hodinku, pokud spěcháte.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky brambor klademe do pekáče. Dobře pokapeme olivovým olejem a dáme péct nezakryté tak 10 minut při teplotě 180 °C. Pak vložíme na brambory plátky krkovičky a pečeme tak 10 minut.
Narovnáme plátky šunky a ještě přidáme plátky anglické slaniny. Necháme 5 minut zapékat. Pak přidáme nakrájenou kapii.
Zalijeme lečem a zakryté pečeme v troubě tak 30 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut. Potom ještě přídáme plátky sýra a pečeme ještě 10 minut, aby sýr zezlátl.
Podáváme třeba s oblohou z nakrájených rajčat.