Čokoládový dort s tvarohovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
1 vejce
75 g cukr krystal
1 vanilkový cukr
špetka soli
150 g másla
Krém - 3 vejce
750 g tvarohu(měkkého)
200 g cukr krystal
125 ml mléka
3 lžíce citronové šťávy
2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
2 lžíce kakaa
50 g čokoládových hoblin (memusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto uhněteme z mouky, 1 lžíce kakaa, 75 g cukru, 1 vanilky, špetky soli, másla a 1 vejce.

  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymastíme (nevysypáváme)a vložíme těsto. Vytvarujeme podle formy a vytvoříme 3,5 cm vysoký okraj. Dno propícháme vidličkou. Dáme na 30 minut chladit do ledničky.

  3. Vezmeme zbylá 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tvarohem, mlékem, citronovou šťávou, 200 g cukru a s pudinkovým práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh.

  4. Tvarohový krém rozdělíme na 2 poloviny. Jednu necháme bílou a do druhé vmícháme 2 lžíce kakaa a čokoládové hoblinky. Světlý krém rozetřeme na těsto a na něj navršíme tmavý krém.

  5. Dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 50 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!