Čokoládový dort s tvarohovým krémem
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 225 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 75 g cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 150 g másla
- Krém - 3 vejce
- 750 g tvarohu(měkkého)
- 200 g cukr krystal
- 125 ml mléka
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce kakaa
- 50 g čokoládových hoblin (memusí být)
Postup Čokoládový dort s tvarohovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Těsto uhněteme z mouky, 1 lžíce kakaa, 75 g cukru, 1 vanilky, špetky soli, másla a 1 vejce.
Dortovou formu o průměru 26 cm vymastíme (nevysypáváme)a vložíme těsto. Vytvarujeme podle formy a vytvoříme 3,5 cm vysoký okraj. Dno propícháme vidličkou. Dáme na 30 minut chladit do ledničky.
Vezmeme zbylá 3 vejce a oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s tvarohem, mlékem, citronovou šťávou, 200 g cukru a s pudinkovým práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh.
Tvarohový krém rozdělíme na 2 poloviny. Jednu necháme bílou a do druhé vmícháme 2 lžíce kakaa a čokoládové hoblinky. Světlý krém rozetřeme na těsto a na něj navršíme tmavý krém.
Dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C 50 minut.