Krkovicka na černém pivu s medovo-horčicovou marinádou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- krkovice (vcelku nebo plátky)
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 ml černého piva
- sůl
- pepř
- Na marinádu:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- olej
- bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
Postup Krkovicka na černém pivu s medovo-horčicovou marinádou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme marinádu na maso, bylinky jsou nejlepší čerstvé, posekané.
Maso potřeme marinádou a necháme v chladu odpočinout. Mezitím na kostičky pokrájíme cibuli a česnek, dáme na dno pekáčku. Přidáme maso, podlijeme pivem tak, aby maso neplavalo.
Dáme péct na 200 stupňů, nebo 180 stupňů na horkovzduch. Přiklopíme a dáme do trouby. Po cca 45 minutách odklopíme, necháme opéct, občas přelijeme maso, případně podlijeme ještě pivem. Maso se hodí k bramborovým přílohám, my máme nejraději šťouchané brambory přelité sosem.