Krkovicka na černém pivu s medovo-horčicovou marinádou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

krkovice (vcelku nebo plátky)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
250 ml černého piva
sůl
pepř
Na marinádu:
2 lžíce medu
2 lžíce dijonské hořčice
olej
bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme marinádu na maso, bylinky jsou nejlepší čerstvé, posekané.

  2. Maso potřeme marinádou a necháme v chladu odpočinout. Mezitím na kostičky pokrájíme cibuli a česnek, dáme na dno pekáčku. Přidáme maso, podlijeme pivem tak, aby maso neplavalo.

  3. Dáme péct na 200 stupňů, nebo 180 stupňů na horkovzduch. Přiklopíme a dáme do trouby. Po cca 45 minutách odklopíme, necháme opéct, občas přelijeme maso, případně podlijeme ještě pivem. Maso se hodí k bramborovým přílohám, my máme nejraději šťouchané brambory přelité sosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!