Grenadýr z jednoho pekáčku
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- 200 g drobných těstovin (flíčky, kolínka)
- 150 g slaniny
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- 600 ml vývaru
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Grenadýr z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Slaninu, cibuli a česnek nadrobno. Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme do křupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar.
Vývar by měl být tak zároveň s bramborami. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 st asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme. Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka, cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáklá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.