Grenadýr z jednoho pekáčku

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g brambor
200 g drobných těstovin (flíčky, kolínka)
150 g slaniny
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
600 ml vývaru
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Slaninu, cibuli a česnek nadrobno. Do pekáčku, vhodného do trouby, dáme slaninu a opečeme do křupava. Děrovanou naběračkou škvarečky vybereme. Do vypečeného tuku dáme zezlátnout cibuli, česnek a nakonec krátce papriku. K cibuli přisypeme těstoviny, brambory, koření a vývar.

  2. Vývar by měl být tak zároveň s bramborami. Pekáček přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 220 st asi 30-35 minut. Během pečení směs občas promícháme. Nakonec pekáček odkryjeme a dopečeme doměkka, cca 8-10 minut. Tekutina by měla být vsáklá. Vmícháme škvarečky a podáváme samostatně se salátem nebo jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!