Dušený okoun a fit brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

filet nilského okouna
pórek
jarní cibulka
máslo
sůl
pepř
citron
mrkev
brambory
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Okouna osolíte a opepříte. Na pečicí papír nalijete rozpuštěné máslo. Položíte okouna, přidáte jarní cibulku, pórek, máslo, polijete citronem, zabalíte pečicím papírem do úhledného balíčku a dáte do předehřáté trouby na 200°C asi tak na 20 minut.

  2. Fit brambory uděláme tak, že si oškrábeme brambory a očistíme mrkev, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Osolíme a přidáme trochu kmínu. Uvařené brambory scedíme a v hrnci je rozšťoucháme. Kdo chce, přidá si máslo a mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!