Pudingový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 jahodové pudinky
- kysaná smetana 3 kusy po 200g nebo 2 kusy po 400g
- vanilkový cukr
- 25 dkg práškového cukru
- 5 žloutků
- 1 dcl oleje
- 1 dcl vody
- 25 dkg polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- trochu kakaa
- 5 bílků na sníh
Postup Pudingový koláč
Postup přípravy receptu
-
Klasicky si urobim piskotove cesto, zatial bez kakaa.
Dve tretiny cesta vylejem na vymasteny a vysypany plech a rozotriem po celom dne.
Do ostatneho cesta si vmiesam kakao a dam cik cak na biele cesto.
Uvarim si puding z 2 jahodovych pudingov. Cukor podla chuti a za horuca ho vylejem tiez na cik cak na surove cesto a dam piect.
Vymiesam si kyslu pochutkovu smotanu s vanilkovym cukrom. Davam 3x200 gramov, alebo este radsej 2x400 gramov.
Ked vytiahnem kolac z rury, tak hned za horuca natriem smotanu.