Čokoládový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

250 g chlebové pšeničné mouky
40 g tmavé čokolády (82%)
20 g holandského kakaového prášku
20 g čerstvého droždí
1,5 dl mléka
3 lžíce medu
20 g změklého másla
špetka soli
podle chuti nasekané vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Chléb půjde určitě upéct i v domácí pekárně, já jsem postupovala klasicky, tak že do vlahého mléka rozmícháme droždí a změklou čokoládu. Přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Vmícháme ořechy.

  2. Necháme vykynout, vytvoříme bochníček, položíme na plech vyložený papírem na pečení a opět necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 45-50 minut. Krájíme zchladlý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!