Čokoládový chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 250 g chlebové pšeničné mouky
- 40 g tmavé čokolády (82%)
- 20 g holandského kakaového prášku
- 20 g čerstvého droždí
- 1,5 dl mléka
- 3 lžíce medu
- 20 g změklého másla
- špetka soli
- podle chuti nasekané vlašské ořechy
Postup Čokoládový chléb
Postup přípravy receptu
-
Chléb půjde určitě upéct i v domácí pekárně, já jsem postupovala klasicky, tak že do vlahého mléka rozmícháme droždí a změklou čokoládu. Přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Vmícháme ořechy.
Necháme vykynout, vytvoříme bochníček, položíme na plech vyložený papírem na pečení a opět necháme vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 45-50 minut. Krájíme zchladlý.