Bylinkové kuře na sušených rajčatech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky (rozdělené v kloubu)
2 střední cibule (nakrájené na čtvrtky či třetinky)
6 - 7 stroužků česneku (oloupané, ale v celku)
8 - 10 sušených rajčat
1 dcl vína
1/3 hrnku strouhaného Parmezánu
2 menší snítky rozmarýnu
3 lžíce nakrájené pažitky
3 lžíce nakrájené petrželové natě
1 1/2 lžíce nakrájeného libečku
sůl
pepř
sladká paprika
mleté chilli papričky
případně koření Pečené kuře

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si rozehřejeme na 200°C. Do pekáče dáme rajčata. Z vrchní části si můžeme maso velmi mírně osolit, opepřit a zaprášit sladkou paprikou, protože jej zprvu budeme péct kůží dolů, ale je fajn, když už do sebe začne nasakovat nějakou chuť.

  2. Naskládáme jej do pekáče a okořeníme si druhou stranu. Tentokráte ještě použijeme chilli, jen trošku Pečeného kuřete a zasypeme bylinkami (ale jen půlkou, zbytek musí zbýt pro pečení po obrácení masa).

  3. Z rozmarýnu si otrháme pár lístků, částí posypeme maso, část si dáme bokem a zbytek snítek dáme do pekáče. Okolo masa poházíme cibuli a stroužky česneku, podlijeme vodou a dáme péct.

  4. Pečeme asi 50 minut (aspoň jednou v průběhu tohoto času si maso polijeme výpekem), poté pekáč vytáhneme, maso obrátíme a můžeme ještě jednou trochu opepřit, zaprášit sladkou paprikou a nakonec provedeme stejný postup s chilli, kořením a zbytkem bylinek.

  5. Teď i nastává ideální čas pro víno. Přikryté pečeme 20-30 minut. Pak sundáme víko, přilijeme trochu vody, snížíme teplotu na 180°C a dopékáme, dokud se neudělá kůrčička, občas ještě maso poléváme výpekem.

  6. Úplně nakonec mě napadla taková ujetá věc, posypat maso parmezánem a dát to ještě na chvilku zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!