Vepřové koleno special

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové koleno
cibule
sůl
česnek
bobkový list
nové koření (koření dle chuti)
pivo
kečup
paprika zelená

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme koleno vařit s bobkovým listem a novým kořením do osolené vody. Vaříme tak, aby trochu změklo.

  2. Poté ho vyndáme a dáme péct. Necháme udělat jemnou kůrčičku.

  3. Potom znovu vaříme, nyní do úplného změknutí. Až se koleno rozpadá, vyndáme ho a vykostíme. Nedá nám to práci, protože maso samo odpadne.

  4. Dáme ho do pekáčku, do kterého dáme cibuli na kolečka, mezi maso nakrájíme papriku, maso potřeme utřeným česnekem, celé to zalejeme kečupem a pivem.

  5. Dáme do trouby a pečeme, občas otočíme. Správný výsledek má být maso, které je jak máslo a sosík, který je vynikající s chlebem nebo s vekou. To pečení musí každý poznat podle toho, jakou má troubu, ale výsledek stojí za to. Dobrou chuť. (Tento recept má spoustu možností při konečné úpravě, dá se přidat různé koření, chilli apod., záleží co komu chutná.) Receptů na koleno je spousta, tento je pracný, ale výsledek je famózní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!