Listové tyčinky s ovocnou glazurou - Sfogliatine Glassate

Recepty, Moučníky

Suroviny

•500 g listového těsta
•120 g moučkového cukru
•15 g mouky
•30 g vaječného bílku
•80 g meruňkové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Příprava je jednoduchá – než vyhřejete troubu, tak stihnete nachystat první plech k pečení. Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je odvislý od pevné ruky s cukrářským sáčkem!

  2. V hrnku vymícháme hladkou polevu z cukru, mouky a bílku. Polevu naneseme v tenké vrstvě na rozválené těsto. Na polevě vytvoříme z marmelády mřížku cukrářským sáčkem přes 2 mm špičku (nebo pomocí prostřiženého mikrotenového sáčku). Narádlujeme tyčinky asi 2,5×8 cm a přeneseme na plech.

  3. Pečeme při 180°C asi 10 minut.

  4. Poznámka: Těsto potáhnout polévkovou lžící a vyrovnat šavlí (kartou). Hustá poleva se špatně roztahuje, řídká po rozřezání stéká.

  5. Polevu jsem zkoušel ochutit vanilkou nebo (i) mletou skořicí;moc to chutnalo…

  6. Meruňkový džem si vařím sám (Sacher dort), nevím tedy, jak se projeví na vzhledu (a chuti) to želé“, co je v maloobchodě prezentováno jako džem.

  7. Je nutné (špička 2 mm!!!) džem (marmeládu) za horka propasírovat přes síto. Vytvořit marmeládovou mřížku“ se mi moc nedaří, chce to cvik.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!