Listové tyčinky s ovocnou glazurou - Sfogliatine Glassate
Recepty, MoučníkySuroviny
- •500 g listového těsta
- •120 g moučkového cukru
- •15 g mouky
- •30 g vaječného bílku
- •80 g meruňkové marmelády
Postup Listové tyčinky s ovocnou glazurou - Sfogliatine Glassate
Postup přípravy receptu
-
Příprava je jednoduchá – než vyhřejete troubu, tak stihnete nachystat první plech k pečení. Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je odvislý od pevné ruky s cukrářským sáčkem!
V hrnku vymícháme hladkou polevu z cukru, mouky a bílku. Polevu naneseme v tenké vrstvě na rozválené těsto. Na polevě vytvoříme z marmelády mřížku cukrářským sáčkem přes 2 mm špičku (nebo pomocí prostřiženého mikrotenového sáčku). Narádlujeme tyčinky asi 2,5×8 cm a přeneseme na plech.
Pečeme při 180°C asi 10 minut.
Poznámka: Těsto potáhnout polévkovou lžící a vyrovnat šavlí (kartou). Hustá poleva se špatně roztahuje, řídká po rozřezání stéká.
Polevu jsem zkoušel ochutit vanilkou nebo (i) mletou skořicí;moc to chutnalo…
Meruňkový džem si vařím sám (Sacher dort), nevím tedy, jak se projeví na vzhledu (a chuti) to želé“, co je v maloobchodě prezentováno jako džem.
Je nutné (špička 2 mm!!!) džem (marmeládu) za horka propasírovat přes síto. Vytvořit marmeládovou mřížku“ se mi moc nedaří, chce to cvik.