Francouzský guláš podle Anuše Kejřové

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
2-3 cibule
50 g přepuštěného másla
1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
500 ml hovězího vývaru
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce kaparů
100 ml červeného vína
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme opepřené a lehce osolené kousky hovězího masa.

  2. Necháme je zatáhnout, zalijeme malým množstvím vývaru a necháme vydusit na tuk.

  3. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, podlijeme zbytkem vývaru dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme tekutinu.

  4. Do hotového guláše již mimo plotnu zamícháme červené víno, zakysanou smetanu a kapary, které můžeme podrtit. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!