Francouzský guláš podle Anuše Kejřové
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 2-3 cibule
- 50 g přepuštěného másla
- 1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce kaparů
- 100 ml červeného vína
- pepř
- sůl
Postup Francouzský guláš podle Anuše Kejřové
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme opepřené a lehce osolené kousky hovězího masa.
Necháme je zatáhnout, zalijeme malým množstvím vývaru a necháme vydusit na tuk.
Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme, podlijeme zbytkem vývaru dusíme pod pokličkou doměkka. Občas promícháme a pokud by bylo zapotřebí, přilijeme tekutinu.
Do hotového guláše již mimo plotnu zamícháme červené víno, zakysanou smetanu a kapary, které můžeme podrtit. Dochutíme solí a pepřem.