Francouzský salát
Recepty, SalátySuroviny
- Zálivka:
- 1 červená cibule
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce octa
- sůl
- mletý černý pepř
- Bylinkové máslo:
- 4 lžíce změklého másla
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky hladkolisté petrželky
- 1 francouzská bageta
- Dále:
- Salát Crispy (půl světlý, půl tmavý)
- 4 listy salátu (srdíčka)
- 200 g cherry rajčátek
- 4 natvrdo uvařená vejce
- 100 g anglické slaniny
Postup Francouzský salát
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a důkladně vše promícháme.
Máslo utřeme s česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Bagetku nakrájíme na plátky a potřeme bylinkovým máslem. Rozložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C několik minut do zlatova.
Oba saláty a rajčata mezitím omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Uvařená vejce překrájíme na polovinu. Slaninu zprudka opečeme na sucho na pánvi.
Zeleninu s vejci rozdělíme na jednotlivé talíře či mísy. Přidáme slaninu a rozpečené bagety. Vše zalijeme dresinkem a hned podáváme.