Francouzský salát

Recepty, Saláty

Suroviny

Zálivka:
1 červená cibule
4 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
sůl
mletý černý pepř
Bylinkové máslo:
4 lžíce změklého másla
1 stroužek česneku
4 snítky hladkolisté petrželky
1 francouzská bageta
Dále:
Salát Crispy (půl světlý, půl tmavý)
4 listy salátu (srdíčka)
200 g cherry rajčátek
4 natvrdo uvařená vejce
100 g anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme najemno. V míse začneme šlehat metličkou hořčici a pomalu přikapáváme olivový olej a ocet. Když se vše spojí, přidáme nakrájenou cibuli, sůl a pepř a důkladně vše promícháme.

  2. Máslo utřeme s česnekem a najemno nasekanou petrželkou. Bagetku nakrájíme na plátky a potřeme bylinkovým máslem. Rozložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C několik minut do zlatova.

  3. Oba saláty a rajčata mezitím omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Uvařená vejce překrájíme na polovinu. Slaninu zprudka opečeme na sucho na pánvi.

  4. Zeleninu s vejci rozdělíme na jednotlivé talíře či mísy. Přidáme slaninu a rozpečené bagety. Vše zalijeme dresinkem a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!