Francouzský kuřecí pekáček

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsou
/měla jsem stehenní řízky/
200 g strouhaného sýru
4 PL zakysané smetany 16%
2 PL majonézy
1-2 cibule, dle velikosti
máslo nebo olej
4 stroužky česneku
sůl, bílý pepř
čerstvé bylinky dle libosti, vaše oblíbené
brambory

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na slabší plátky a polovinu množství urovnáme na dno vymaštěného pekáčku po celé jeho ploše. Mírně osolíme a posypeme bílým pepřem. V misce rozmícháme zakysanou smetanu, majonézu, drobně nasekaný česnek, nakrájené bylinky a polovinu jemně nastrouhaného sýru. Trošku osolíme, opepříme.

  2. Na rozprostřené maso rozetřeme polovinu směsi a poklademe na ni plátky nakrájené cibule. těsně vedle sebe. Pak dáme opět kuřecí maso a potřeme zbytkem sýrové hmoty. Na ni opět přijdou plátky cibule. Vše zasypeme zbytkem strouhaného sýru a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů, cca 40 minut.

  3. Příloha: nové brambory nebo bramborová kaše


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!