Francouzský kuřecí pekáček
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsou
- /měla jsem stehenní řízky/
- 200 g strouhaného sýru
- 4 PL zakysané smetany 16%
- 2 PL majonézy
- 1-2 cibule, dle velikosti
- máslo nebo olej
- 4 stroužky česneku
- sůl, bílý pepř
- čerstvé bylinky dle libosti, vaše oblíbené
- brambory
Postup Francouzský kuřecí pekáček
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na slabší plátky a polovinu množství urovnáme na dno vymaštěného pekáčku po celé jeho ploše. Mírně osolíme a posypeme bílým pepřem. V misce rozmícháme zakysanou smetanu, majonézu, drobně nasekaný česnek, nakrájené bylinky a polovinu jemně nastrouhaného sýru. Trošku osolíme, opepříme.
Na rozprostřené maso rozetřeme polovinu směsi a poklademe na ni plátky nakrájené cibule. těsně vedle sebe. Pak dáme opět kuřecí maso a potřeme zbytkem sýrové hmoty. Na ni opět přijdou plátky cibule. Vše zasypeme zbytkem strouhaného sýru a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů, cca 40 minut.
Příloha: nové brambory nebo bramborová kaše