Zálesácké kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřových kotlet
- 200 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžičky hořčice
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička koření Vegeta speciál
- 1/2 lžičky kari koření
- 1/4 lžičky chilli koření
- 1 lžíce solamylu
- 100 g oleje
- olej na smažení
Postup Zálesácké kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, nařízneme po okrajích a mírně osolíme.
Cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, čili koření, solamyl a olej, prošleháme a vložíme do marinády kotlety, které marinádou pořádně obalíme. Takto naložené ponecháme minimálně 3 hodiny v lednici, lépe je nechat naložené přes noc.
Pak je na horkém oleji orestujeme z každé strany cca 2-4 minuty a podáváme. Vhodná příloha jsou hranolky, popřípadě jen zeleninový salát.