Zapečená špagetová dýně ala carbonara
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- špagetová dýně
- šunka
- Gorgonzola (Niva, Parmezán)
- pórek
- čerstvá paprika
- bazalka
- olivovový olej
- stroužek česneku
- mletý pepř
- sůl
- 250 ml vody
Postup Zapečená špagetová dýně ala carbonara
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Špagetovou dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme semena.
Půlky dýně osolíme, položíme vydlabanou stranou na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě 30-40 minut.
V mezičase na pánvi orestujeme směs šunky, pórku a papriky.
Když je dýně upečená, necháme ji chvilku zchladnout a pak pomocí vidličky vnitřek dýně vyšpagetujeme.
Dáme do mísy, přidáme orestovanou směs, ochutíme mletým pepřem, solí, čerstvou bazalkou, česnekem a lehce promícháme.
Touto směsí naplníme půky dýní a navrch poklademe nebo posypeme sýrem.
Vrátíme do trouby a krátce zapečeme, aby se sýr roztavil. Pokud máte v troubě integrovaný gril, můžete dýně dogrilovat.