Dort s včelím úlem
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 6 vajec
- 25 dkg cukru
- 30 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce vody
- marmeláda
- Krém:
- 20 dkg cukru
- 0,25 litru mléka
- 1 vanilkový puding
- 1 kostka másla
- Marcipán:
- 40 dkg cukru moučka
- 40 dkg sušeného mléka
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic vody (dle hmoty přidávat opatrně)
- 2 bílky
- 3 lžíce medu
- potravinářská barva
- mandlové aroma
- Na úl:
- 1 Bebe sušenky
Postup Dort s včelím úlem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.
Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti, a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.
Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie. Včelí úl vyrobíme z Bebe sušenek, slepíme krémem a potáhneme marcipánem (snad foto postačí).