Dort s včelím úlem

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
25 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce vody
marmeláda
Krém:
20 dkg cukru
0,25 litru mléka
1 vanilkový puding
1 kostka másla
Marcipán:
40 dkg cukru moučka
40 dkg sušeného mléka
3 lžíce oleje
5 lžic vody (dle hmoty přidávat opatrně)
2 bílky
3 lžíce medu
potravinářská barva
mandlové aroma
Na úl:
1 Bebe sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme dobře prochladnout.

  2. Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře mícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklé máslo s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.

  3. Korpus dvakrát rozkrojíme. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem, střídavě dle chuti, a nakonec každý díl ještě krémem omažeme. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu. 3/4 nejprve obarvíme na potažení a zbylou hmotu rozdělíme a obarvíme dle motivu. Dále už jen fantazie. Včelí úl vyrobíme z Bebe sušenek, slepíme krémem a potáhneme marcipánem (snad foto postačí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!