Podmáslové tyčky se sezamem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

60 g podmáslí
60 g vody
20 g oleje
200 g hladké mouky
5 g čerstvého droždí
rovná lžička soli
sezam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Těsto je na tyčky na jeden plech.Ve vodě s podmáslím rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme vláčné těsto, které necháme 30-45 minut odpočinout.

  2. Propracujeme, vyválíme na nevelký obdélník, posypeme hustě sezamem a ten do povrchu válečkem zatlačíme (převálením).

  3. Nožem nebo kovovou stěrkou těsto nakrájíme na 2 cm široké pruhy, které před uložením na plech zatočíme.

  4. Pokud se těsto pružně vrací do původního stavu a nezůstává na plechu zakroucené, nechte pásky před kroucením asi 5 minut odpočinout. Půjde to lépe.

  5. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/ asi 12-15 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!