Podmáslové tyčky se sezamem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 60 g podmáslí
- 60 g vody
- 20 g oleje
- 200 g hladké mouky
- 5 g čerstvého droždí
- rovná lžička soli
- sezam na posypání
Postup Podmáslové tyčky se sezamem
Postup přípravy receptu
-
Těsto je na tyčky na jeden plech.Ve vodě s podmáslím rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme vláčné těsto, které necháme 30-45 minut odpočinout.
Propracujeme, vyválíme na nevelký obdélník, posypeme hustě sezamem a ten do povrchu válečkem zatlačíme (převálením).
Nožem nebo kovovou stěrkou těsto nakrájíme na 2 cm široké pruhy, které před uložením na plech zatočíme.
Pokud se těsto pružně vrací do původního stavu a nezůstává na plechu zakroucené, nechte pásky před kroucením asi 5 minut odpočinout. Půjde to lépe.
Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/ asi 12-15 minut).