Džuveč (djuveč) Monastýr

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
2 větší cibule
1 vejce
320 ml sterilizované kapie(Pepper stripes)
100 ml sterilizovaných oloupaných rajčat (Tomatoes chope)
3 střední brambory
3 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
200 ml rýže
1 lilek(nebo cuketa)
200 ml hovězího vývaru(může být z kostky)
pepř
1 lžíce mleté papriky
olej na osmažení masových kuliček
strouhanka dle potřeby
pažitka(petrželka)
strouhaný sýr(nemusí být)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme masové kuličky-mleté maso osolíme, opepříme, dáme vajíčko a smícháme, pokud by masa byla řídká, dáme strouhanku podle pořeby, vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství oleje ze všech stran a hotové vyndáme do misky.

  2. Na ten samý olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli, necháme je zpěnit, přisypeme mletou papriku kterou také zpěníme, zalijeme 100 ml vývarem, přidáme rajčata, papriky, lilek s bramborami pokrájené na kostky, vysypeme rýži(já měla uvařenou zbylou) a všechno dusíme do měkka, asi 20 minut.

  3. Pak dáme další vývar, rajčatový protlak, česnek, dochutíme pepřem, osolíme, přidáme osmažené kuličky, vše promícháme a dusíme tak dlouho, až se nám zredukuje tekutina asi tak, jako mokřejší rizzoto a zasypeme pažitkou.

  4. Na talíři ozdobíme a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!