Dýňový chlebík

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1 malá dýně hokkaido
80 g cukru krupice
500 g hladké mouky
1 vejce
1 balíček sušeného droždí
40 g másla
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, přepůlíme a vydlabeme.

  2. Poté nakrájíme na kostičky a dáme vařit do hrnce se dvěma lžícemi vody zhruba 20 minut.

  3. Po uvaření dýni slejeme- pokud je v ní voda a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Necháme trochu vystydnout.

  4. Do pekárny dáme dýni, vejce, máslo, mouku, sůl, droždí a cukr. Zapneme program těsto.

  5. Po nakynutí těsto ještě zapneme na 2 minutky na program, který hned míchá.

  6. Vyndáme a vypracujeme z něj chléb.

  7. Dáme na plech s pečícím papírem ještě na 10 minut k teplu vykynout.

  8. Bochníček potřeme vodou a nařízneme.

  9. Dáme péct do předehřáté touby na horkovzduch 170°C. Pečeme zhruba 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!