Džuveč zapečený se sýrem a mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g rýže
500-600 g mletého masa mix
koření na mleté maso
sůl
pepř
4 rajčata
4 bílé papriky
kousek pórku
1 cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
20 dkg strouhané Goudy
500 ml vývaru (Masox)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi osmahneme mleté maso na olivovém oleji, okořeníme kořením. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s pórkem, pokrájená rajčata a papriky, přidáme sůl a pepř. Nahřejeme troubu na 180 stupňů. Vše dáme do pekáče, přidáme suchou rýži, smícháme a zalijeme horkým vývarem tak, aby směs byla mírně ponořená.

  2. Přikryjeme pekáčem a pečeme cca 20 min při 180 stupních, pak odkryjeme a posypeme nastrouhanou Goudou. Dopékáme asi 10 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!