Džuveč zapečený se sýrem a mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 350 g rýže
- 500-600 g mletého masa mix
- koření na mleté maso
- sůl
- pepř
- 4 rajčata
- 4 bílé papriky
- kousek pórku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- 20 dkg strouhané Goudy
- 500 ml vývaru (Masox)
Postup Džuveč zapečený se sýrem a mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi osmahneme mleté maso na olivovém oleji, okořeníme kořením. Maso vyjmeme a na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s pórkem, pokrájená rajčata a papriky, přidáme sůl a pepř. Nahřejeme troubu na 180 stupňů. Vše dáme do pekáče, přidáme suchou rýži, smícháme a zalijeme horkým vývarem tak, aby směs byla mírně ponořená.
Přikryjeme pekáčem a pečeme cca 20 min při 180 stupních, pak odkryjeme a posypeme nastrouhanou Goudou. Dopékáme asi 10 minut dozlatova.