Roláda jako dech
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
- 100 g krupicového cukru
- 2 PL Solamylu
- 1/2 KL citronové kůry
- olej (na potření pečícího papíru)
- Na náplň:
- 1 smetana na šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 zakysaná smetana
Postup Roláda jako dech
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 190°C. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmíchat žloutky a pak cukr smíchaný se solamylem a citronovou kůrou.
Nešlehat! Směs rychle rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem. Dáme na 10 minut zprudka péct.
Horký plát překlopíme na utěrku a srolujeme. Mezitím si připravíme náplň. Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme vanilkový cukr a zakysanou smetanu.
Vlažné těsto rozbalíme, potřeme náplní a znova stočíme. Roládu zabalíme do alobalu a necháme chladit asi 3 hodiny.