Vepřové na hrášku (s hříbky)
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka
- 1 velká konzerva hrášku
- 1 hrst sušených hříbků
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- sůl
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sádla
Postup Vepřové na hrášku (s hříbky)
Postup přípravy receptu
-
V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše pod vodou), přidáme hrášek, hříbky, koření a sůl a vaříme v tlakovém hrnci 25 minut.
Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně dochutíme a můžeme podávat s vařenými brambory či kaší.