Bůčková roláda od Ivušky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg vepřového mletého masa
1 lžíce Solamylu
300 ml mléka
sůl pepř
Náplň:
plnotučná hořčice
párky
okurky
plátky slaniny
vejce
Maggi

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smíchám se Solamylem, mlékem, osolím a opepřím. Tuto směs nechám do druhého dne odležet v lednici.

  2. Potravinovou fólii navlhčím studenou vodou a rozprostřu na ni polovinu masové směsi. Placku potřu hořčicí, pokladu plátky slaniny, přidám párek, rozčtvrcená vejce a okurky. Dle chuti si každý může přidat, co má v roládách rád. Směs pomocí potravinové fólie zabalím a dám na plech. Samozřejmě bez fólie. Stejným způsobem uděláme i druhou roládu.

  3. Nakonec obě rolády zakapeme Maggi, podlijeme a pečeme cca 30 minut nejprve zakryté pečícím papírem, poslední půlhodinu bez něj. Roláda je chutná jak teplá, tak i za studena. Přejeme dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!