Bůčková roláda - plněná
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vykostěného bůčku bez kostí a kůže
- míchaná vejce podle chuti
- náplň dle chuti
- sůl a koření
- řeznická síťka (nemusí být, ale je výhodná)
- provázek
- alobal
Postup Bůčková roláda - plněná
Postup přípravy receptu
-
Z bůčku uděláme plát, který naklepeme tak, aby v něm nebyly díry, posolíme, okořeníme dle chuti, rozestřeme míchaná vejce, vložíme náplň a smotáme.
Já s úspěchem používám řeznickou síťku a přípravek na vložení rolády. Jinak jde roláda svázat provázkem.
Roládu dáme na plech, posypem celým kmínem, přikryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 1 a 1/2 hodiny přikryté a 1/2 hodiny odkryté dozlatova.
Roláda je šťavnatá s výbornou náplní a dá se jíst i za studena