Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g špaget
- 500 g mletého masa
- 1 větší lilek
- 2 mladé zelené cukety
- 1 větší cibule
- 1 větší rajský protlak
- 2 stroužky česneku
- provensálské bylinky
- koření na gyros
- 1 lžička drcených jalapeńos
- cukr
- sůl
- olivový olej
- 100 g sýru feta
Postup Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli, nakrájenou na měsíčky. Jakmile zhnědne po okrajích, přidáme mleté maso a opečeme ho za stálého oddělování a rozsýpávání vařečkou.
Osolíme, zasypeme provensálskými bylinkami a restujeme dohněda. Poté přidáme česnek utřený se solí, rajský protlak a podle potřeby podlijeme vodou.
Lilek a cukety nakrájíme nahrubo a posolíme. Necháme odstát asi 15 minut, po celou dobu restování a dušení masa.
Maso odhrneme na okraj pánve a do uvolněného místa vlijeme trochu olivového oleje.
Vsypeme vyplakané a utěrkou osušené kousky cuket a lilku a chvilku prohazujeme a opékáme.
Následně všechno v pánvi promícháme, dosolíme, zasypeme drcenými jalapeńos, dochutíme kořením na gyros a dusíme doměkka, cca 15 minut.
Špagety uvaříme podle návodu al dente a servírujeme s masovo-zeleninovou směsí a sypeme rozdrobenou fetou.