Špagety s lilkem, cuketou a mletým masem, sypané fetou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g špaget
500 g mletého masa
1 větší lilek
2 mladé zelené cukety
1 větší cibule
1 větší rajský protlak
2 stroužky česneku
provensálské bylinky
koření na gyros
1 lžička drcených jalapeńos
cukr
sůl
olivový olej
100 g sýru feta

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej a opečeme na něm cibuli, nakrájenou na měsíčky. Jakmile zhnědne po okrajích, přidáme mleté maso a opečeme ho za stálého oddělování a rozsýpávání vařečkou.

  2. Osolíme, zasypeme provensálskými bylinkami a restujeme dohněda. Poté přidáme česnek utřený se solí, rajský protlak a podle potřeby podlijeme vodou.

  3. Lilek a cukety nakrájíme nahrubo a posolíme. Necháme odstát asi 15 minut, po celou dobu restování a dušení masa.

  4. Maso odhrneme na okraj pánve a do uvolněného místa vlijeme trochu olivového oleje.

  5. Vsypeme vyplakané a utěrkou osušené kousky cuket a lilku a chvilku prohazujeme a opékáme.

  6. Následně všechno v pánvi promícháme, dosolíme, zasypeme drcenými jalapeńos, dochutíme kořením na gyros a dusíme doměkka, cca 15 minut.

  7. Špagety uvaříme podle návodu al dente a servírujeme s masovo-zeleninovou směsí a sypeme rozdrobenou fetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!