Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 - 600 g krůtích prsíček (může být jiné)
- 1 větší červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 větší mrkve
- 2 petržele
- 1/2 většího celeru
- 1,5 lžíce sójové omáčky
- 3-4 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 PL paprikové pomazánky Saba
- 1 PL hořčice
- 2 malé bílé jogurty nebo 1 zakysanou smetanu
- olivový olej
- vývar ze skeletu
- 4 jarní cibulky i s natí
- nové koření
- jalovec
- pepř
- sůl
- 2-3 PL nálevu z Moravanky - nebo Znojemského nálevu na nakládání zeleniny
Postup Naložené krůtí kousky v jemné zeleninové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a nalijeme na masové kousky.
Přidáme nastrouhaný zázvor, pokrájené cibulky, všechnu zeleninu, pokrájenou na kousky, koření a vše dobře promícháme. Necháme naložené asi 4-6 hodin v chladu.
Po této době ve větší nádobě krůtí naložené maso se zeleninou zprudka orestujeme na oleji a maso necháme hezky zatáhnout, pustit šťávu. Poté vše zalijeme vývarem ze skeletu a necháme dusit doměkka.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z nádoby a dáme stranou. Vyjmeme také i koření a omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme. Nalijeme zpět do nádoby. V malém hrnku rozmícháme teplou omáčku se zakysanou smetanou nebo s jogurtem a vlijeme k rozmixované omáčce v nádobě.
Dochutíme solí, pepřem (nebo dokyselíme) a necháme vše ještě 5 minut přejít varem. Vložíme zpět kousky masa a podáváme ze špeclemi, které jsou velmi chutné.