Domácí kremrole
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 1 kg hladké mouky
- 3 másla (zmražená)
- 2 vejce
- 2 lžíce octu
- 2 lžičky soli
- studená voda
- Náplň:
- 6 bílků
- 48 dkg cukru moučka
- vodní lázeň - voda musí vřít
- vajíčko na potírání
Postup Domácí kremrole
Postup přípravy receptu
-
Do větší zadělávací mísy nasypeme mouku, přímo do ní nastrouháme zmražená másla a během strouhání si hoblinky promícháváme s moukou, nesmí se slepit.
Do odměrky rozklepneme vejce, přidáme ocet, sůl a dolijeme do 500 ml studenou vodou. Obsah odměrky vlijeme do mísy a nejprve mícháme vařečkou, pak vyklopíme na vál a dopracujeme rukami, snažíme se těsto zbytečně dlouho nehníst, máslo se začne rozpouštět a těsto patlat, což není žádoucí.
Těsto si rozdělíme na 4 díly, zabalíme do sáčku a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté vyválíme plát na cca 3 mm silný, potřeme vajíčkem a rádlem nakrájíme pruhy cca 2,5-3 cm široké a cca 25-30 cm dlouhé.
Trubičky potřeme máslem, dělám to tak, že kousek másla promnu v rukou a pak v rukách poválím každou trubičku. Pásky těsta namotáme na formičky (začínám od užší strany) a klademe na plech s pečícím papírem.
Pečeme na 190°C asi 20 minut. Necháme mírně zchladnout a sundáme z formiček.
Náplň připravíme tak, že ušleháme bílky s cukrem ve vodní lázni do tuha. Dělám to tak, že bílky mírně vyšlehám do polo tuha, vložím do vroucí lázně a přidám cukr, následně šlehám do zhoustnutí cca 1 5minut.
Musí se to prostě zkoušet, sníh musí být horký a dělat špičky, které drží tvar. Pak odstavíme z lázně a dále šleháme do zchladnutí. Naplníme pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.
Jsou opravdu moc dobré a těsto krásně lístkuje, je vhodné i na taštičky, záviny, šneky, můžete těsto i zamrazit.