Ryba dušená na zelenině
Recepty, RybySuroviny
- 1 cibule
- 1 menší pórek
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- (několik růžiček) brokolice
- (několik růžiček) květáku
- hrst mraženého hrášku
- 1/2 dýně Hokkaidó
- 4 filety z libovolné ryby nebo kousky rybího filé
- sůl
- pepř
- oblíbené výrazné koření grilovací nebo podobná směs
Postup Ryba dušená na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme, rozkrájíme na kousky a promícháme v pekáči nebo zapékací míse (s poklicí) se solí, pepřem a zvoleným kořením. Polovinu směsi dáme stranou, na tu zbývající rozložíme porce ryby a zasypeme je zbývající zeleninou.
Podlijeme polovinou hrnku vody, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody. Podáváme s oblíbenou přílohou, já jsem zvolila pohanku.