Ryba dušená na zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

1 cibule
1 menší pórek
2 mrkve
1/2 celeru
(několik růžiček) brokolice
(několik růžiček) květáku
hrst mraženého hrášku
1/2 dýně Hokkaidó
4 filety z libovolné ryby nebo kousky rybího filé
sůl
pepř
oblíbené výrazné koření grilovací nebo podobná směs

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme, rozkrájíme na kousky a promícháme v pekáči nebo zapékací míse (s poklicí) se solí, pepřem a zvoleným kořením. Polovinu směsi dáme stranou, na tu zbývající rozložíme porce ryby a zasypeme je zbývající zeleninou.

  2. Podlijeme polovinou hrnku vody, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby podlijeme ještě trochou vody. Podáváme s oblíbenou přílohou, já jsem zvolila pohanku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!