Divočák s rozmarýnem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Maso (Kýta z divočáka)
- 50 g slaniny
- 6 stroužků česneku
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce oleje
- 1 velkou cibuli
- 1 malou mrkev
- kousek celeru
- kousek kořenové petržele
- 3 větvičky rozmarýnu
- 1 Masox
- špetka muškátového oříšku
- špetka drceného kmínu
- (trochu koření prodávaných v sáčcích již namíchané)
- koření na vepřové maso
- koření na steak
- koření Gyros
Postup Divočák s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso dost prošpikujeme slaninou, kterou je dobré vzít z mrazáku a také rozpůlenými stroužky česneku.
Veškeré koření do masa stejnoměrně - rozumně vetřeme a necháme cca 30 min v chladu odpočinout.
V této době nakrájíme cibuli a nastrouháme kořenou zeleninu.
Silně rozpálíme na hlubší pánvi sádlo a maso na něm ze všech stran /každou cca 3 min./ opečeme, aby se uzavřelo.
Pekáč na kachnu vylejeme trochou oleje a uděláme ze zeleniny lůžko, do kterého položíme orestované maso.
Do výpeku v pánvičce nalijeme vodu a rozpustíme Masox, kterým podlijeme maso divočáka v pekáčku. Přidáme rozmarýn.
Přikryjeme druhou půlkou pekáčku a dáme do trouby na cca 180°C a pečeme za občasného polévání sosíkem. Je li málo výpeku, přidáme trochu horké vody. Po 1 hod. sundáme horní část a stále podlíváme. Když začíná být maso měkké, přidáme teplotu o 10°C a dopečeme. Po dopečení necháme maso pár minut odpočinout.
Nakrájené podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.