Kapustová polévka s červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 350 g kapusty
- 120 g česnekového boku nebo slaniny dle vlastní chuti (anglická...)
- máslo nebo olej
- 100 g červené čočky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2-3 stroužky drceného česneku
- sůl
- pepř mletý
- muškátový květ
- vývar dle potřeby (cca 1,3 l)
- krutony dle chuti
Postup Kapustová polévka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme za občasného promíchání, do jejího povadnutí. Pak ji ochutíme dle vlastní chuti česnekem, solí, pepřem a muškátovým květem, zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce osmažíme.
Přisypeme čočku, promícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí čočky (cca15 minut), případně ještě dochutíme a můžeme podávat.
Polévku podáváme dozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou nebo pažitkou nebo s opečenými krutony (u nás vedou ty chlebové).