Chutná bramboračka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
300 g brambor, pokrájených na větší kostky
300-400 g pokrájené zeleniny (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel)
2 PL lesních hub z loňského sběru (zamrazených)
40 g másla
hraška na zahuštění + voda
drcený kmín
majoránka
nať z jarní cibulky a petrželka
3-4 stroužky prolisovaného česneku
mletý pepř, sůl
špetka kurkumy
špetka mletého zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme povařit mírně povolené zamražené kousky lesních hub.

  2. V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu, vmícháme do polévky a vaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme do polévky nadrobno pokrájenou petrželku a nať z jarní cibulky. Zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!