Chutná bramboračka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 l vody
- 300 g brambor, pokrájených na větší kostky
- 300-400 g pokrájené zeleniny (pórek, květák, řapíkatý celer, cibule, kedlubna, mrkev, petržel)
- 2 PL lesních hub z loňského sběru (zamrazených)
- 40 g másla
- hraška na zahuštění + voda
- drcený kmín
- majoránka
- nať z jarní cibulky a petrželka
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku
- mletý pepř, sůl
- špetka kurkumy
- špetka mletého zázvoru
Postup Chutná bramboračka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme povařit mírně povolené zamražené kousky lesních hub.
V hrnku rozmícháme hrašku s vodou podle návodu, vmícháme do polévky a vaříme ještě cca 12 minut. Ochutíme majoránkou, přidáme prolisovaný česnek. Nakonec přidáme do polévky nadrobno pokrájenou petrželku a nať z jarní cibulky. Zjemníme máslem.