Kuřecí prsa s cibulovou omáčkou s žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- sůl
- kari koření
- lžička mleté uzené papriky
- 4 cibule
- kousek másla
- asi 400 g kysané smetany
- 5 hnědých, středně velkých žampionů
Postup Kuřecí prsa s cibulovou omáčkou s žampiony
Postup přípravy receptu
-
Prsa naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením a opečeme na kousku másla.
Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme na plátky nakrájenou cibuli. Opečeme krátce za stálého míchání do světle zlatova. Pak přidáme sůl a pepř, kari, uzenou papriku a kysanou smetanu. Omáčku podle potřeby trošku podlijeme vývarem nebo vodou.
Ještě chvíli vaříme a pak vmícháme na plátky nakrájené a opečené hnědé žampiony. Podáváme s opečeným bramborem.