Brambory dušené s mletým masem a zeleninou
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 400 g mletého masa mix
- 500 g brambor
- 200 g zakysané smetany
- 600-700 ml vývaru (zeleninový nebo z kostí)
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2-3 řapíky celeru
- červená paprika (kapie)
- lžička mleté papriky
- libeček
- sůl
- pepř
- olej
Postup Brambory dušené s mletým masem a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno, česnek na plátky a papriku na proužky. Na vyšší pánev dáme rozehřát olej. Zpěníme cibuli a česnek a přimícháme maso. Osolíme a opepříme.
Zprudka opečeme a vařečkou rozmělníme na kousky. Přidáme obě papriky, brambory, celer, libeček a zalijeme vývarem jen tak, aby byl zároveň s masem a brambory. Vaříme do změknutí brambor, asi 15-20 minut.
Občas promícháme a podle potřeby dolijeme vývar. V závěru by ho tam nemělo být moc. Před koncem vaření odebereme trochu šťávy do smetany a po promíchání přidáme smetanu k bramborám. Vaříme už jen krátce a po dochucení ihned podáváme jako samostatný chod.