Brambory dušené s mletým masem a zeleninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa mix
500 g brambor
200 g zakysané smetany
600-700 ml vývaru (zeleninový nebo z kostí)
1 cibule
2-3 stroužky česneku
2-3 řapíky celeru
červená paprika (kapie)
lžička mleté papriky
libeček
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno, česnek na plátky a papriku na proužky. Na vyšší pánev dáme rozehřát olej. Zpěníme cibuli a česnek a přimícháme maso. Osolíme a opepříme.

  2. Zprudka opečeme a vařečkou rozmělníme na kousky. Přidáme obě papriky, brambory, celer, libeček a zalijeme vývarem jen tak, aby byl zároveň s masem a brambory. Vaříme do změknutí brambor, asi 15-20 minut.

  3. Občas promícháme a podle potřeby dolijeme vývar. V závěru by ho tam nemělo být moc. Před koncem vaření odebereme trochu šťávy do smetany a po promíchání přidáme smetanu k bramborám. Vaříme už jen krátce a po dochucení ihned podáváme jako samostatný chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!