Lotus řez s banánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení Lotusek (2x250 g)
- 250 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry + cukr dle chuti
- 2 banány
- lžička rumu (podle chuti)
Postup Lotus řez s banánem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme vhodnou formu (měla 27x18 cm). Vysteleme ji potravinářskou folií. Vyšleháme mascarpone, tvaroh, smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem. Banány nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Začneme ukládat vrstvy, dole sušenky, krém, sušenky, krém, banány, krém a sušenky, až do spotřebování. Poslední vrstva je krém.
Do mé formy to vyšlo akorát, zbylo mi asi 7 sušenek, které jsem rozmixovala a posypala vrch. Pokud vám nezbydou, dá se posypat strouhaným perníkem nebo rumovými perníčky smíchanými s mletými oříšky. Řezy uložíme do lednice a necháme do druhého dne uležet.