Lotus řez s banánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balení Lotusek (2x250 g)
250 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
2 vanilkové cukry + cukr dle chuti
2 banány
lžička rumu (podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme vhodnou formu (měla 27x18 cm). Vysteleme ji potravinářskou folií. Vyšleháme mascarpone, tvaroh, smetany do nadýchaného krému a dochutíme cukrem a rumem. Banány nakrájíme na cca 1 cm kolečka. Začneme ukládat vrstvy, dole sušenky, krém, sušenky, krém, banány, krém a sušenky, až do spotřebování. Poslední vrstva je krém.

  2. Do mé formy to vyšlo akorát, zbylo mi asi 7 sušenek, které jsem rozmixovala a posypala vrch. Pokud vám nezbydou, dá se posypat strouhaným perníkem nebo rumovými perníčky smíchanými s mletými oříšky. Řezy uložíme do lednice a necháme do druhého dne uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!