Ořechovo-lotusová nádivka do kynutého těsta
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 g mletých ořechů (hrubší)
- 150 g mletých sušenek Lotus (jemně)
- cukr krupice dle potřeby
- 1 PL tekutého medu
- 2 PL rumu
- vanilkový cukr vlastní výroby
- 1 KL mleté skořice
- špetka soli
- horké mléko
Postup Ořechovo-lotusová nádivka do kynutého těsta
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nameleme ořechy, raději hruběji, aby byly v nádivce cítit. Poté sušenky Lotus, ty pro změnu jemně. Obojí smícháme s oběma cukry, solí a skořicí.
Mléko přivedeme k varu a zalijeme jím namleté suroviny. Zalíváme po částech, ať nedojde k přelití. Přidáme med a rum, dobře promícháme. V případě potřeby můžeme dosladit.
Nádivku necháme krátce odležet a můžeme ji použít.