Ořechovo-lotusová nádivka do kynutého těsta

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g mletých ořechů (hrubší)
150 g mletých sušenek Lotus (jemně)
cukr krupice dle potřeby
1 PL tekutého medu
2 PL rumu
vanilkový cukr vlastní výroby
1 KL mleté skořice
špetka soli
horké mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nameleme ořechy, raději hruběji, aby byly v nádivce cítit. Poté sušenky Lotus, ty pro změnu jemně. Obojí smícháme s oběma cukry, solí a skořicí.

  2. Mléko přivedeme k varu a zalijeme jím namleté suroviny. Zalíváme po částech, ať nedojde k přelití. Přidáme med a rum, dobře promícháme. V případě potřeby můžeme dosladit.

  3. Nádivku necháme krátce odležet a můžeme ji použít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!