Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- svazek mladého zeleného chřestu
- 4 lžíce strouhaného parmezánu
- 4 lžíce másla
- 2 lžičky pepře
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl
- jíška
Postup Máslový kuřecí plátek se zeleným chřestem a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Z paliček chřestu odkrojíme spodní třetiny a pokud jsou tak křehké, že se ani nemusí loupat, nakrájíme je na kolečka.
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu a necháme trochu zchladnout. Do této marinády naložíme omytá, jen zlehka naklepaná kuřecí prsa, nejméně na dvě hodiny.
Rozpálíme pánev a prsa i s marinádou opečeme z obou stran dohněda. Přilijeme trochu vody nebo vývaru a přidáme kolečka chřestu. Za průběžného podlévání dusíme pod pokličkou asi deset minut.
Poté na každý plátek masa položíme čtvrtinu množství chřestu a dusíme ještě cca 5 minut. Maso s chřestem vyndáme, posypeme parmezánem a udržujeme teplé.
Výpek zahustíme jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem a nakonec zjemníme kouskem másla.