Barevná čočka (Dělená strava podle LK - kytičky + zelenina)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 cibule
- 200 g neloupané červené čočky
- 2 červené papriky
- kus velkého batátu (nebo celý malý)
- petrželka listová
- půl trsu lahůdkové cibulky
- 2-3 mrkve
- 2 stroužky česneku
- PL medu
- sůl
- pepř
- ocet
- 1 PL sójové omáčky
- olivový nebo řepkový olej
- polohrubá mouka na zahuštění (není nutná)
- cca 100 g uzeného Tofu
Postup Barevná čočka (Dělená strava podle LK - kytičky + zelenina)
Postup přípravy receptu
-
Čočku přebereme a namočíme do studené vody nejméně na 20 minut a pak z ní slijeme téměř veškerou vodu. Všechnu zeleninu pokrájíme, ale nesmícháme, každá má jinou dobu varu do změknutí.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, až se rozvoní, přisypeme čočku, mrkev, batáty. Podlijeme vodou jen minimálně. Dusíme 10 minut. Přihodíme cibulku a papriky. Osolíme, osladíme medem, zakápneme sójovou omáčkou. Podusíme do změknutí, ale nerozvaření čočky.
Závěrečně posypeme zelenou petrželí a dochutíme octem. Můžeme zaprášit moukou na zahuštění. Jídlo promícháme, necháme projít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Můžeme, ale nemusíme obohatit vůně uzeným Tofu, nakrájeným na kostičky. Nerestovala jsem ho.