Barevná čočka (Dělená strava podle LK - kytičky + zelenina)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 cibule
200 g neloupané červené čočky
2 červené papriky
kus velkého batátu (nebo celý malý)
petrželka listová
půl trsu lahůdkové cibulky
2-3 mrkve
2 stroužky česneku
PL medu
sůl
pepř
ocet
1 PL sójové omáčky
olivový nebo řepkový olej
polohrubá mouka na zahuštění (není nutná)
cca 100 g uzeného Tofu

Postup přípravy receptu

  1. Čočku přebereme a namočíme do studené vody nejméně na 20 minut a pak z ní slijeme téměř veškerou vodu. Všechnu zeleninu pokrájíme, ale nesmícháme, každá má jinou dobu varu do změknutí.

  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, až se rozvoní, přisypeme čočku, mrkev, batáty. Podlijeme vodou jen minimálně. Dusíme 10 minut. Přihodíme cibulku a papriky. Osolíme, osladíme medem, zakápneme sójovou omáčkou. Podusíme do změknutí, ale nerozvaření čočky.

  3. Závěrečně posypeme zelenou petrželí a dochutíme octem. Můžeme zaprášit moukou na zahuštění. Jídlo promícháme, necháme projít varem a odstavíme ze zdroje tepla. Můžeme, ale nemusíme obohatit vůně uzeným Tofu, nakrájeným na kostičky. Nerestovala jsem ho.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!