Kuřecí paličky s nádivkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Suroviny:
8 ks kuřecích paliček
3 dl kuřecího vývaru
sůl
pepř
hladká mouka
olej
Nádivka:
1,5 staršího rohlíku
1 dl smetany na šlehání (33%)
2 plátky šunky od kosti
hrst jemně nastrouhaného sýru (Verena, Gouda)
petrželová nať
1 celé syrové vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky a stehna opláchneme a za pomocí prstů si vytvoříme pod kůží kapsy na nádivku.

  2. Takto připravená stehna osolíme a opepříme.

  3. Na nádivku nakrájíme 1,5 staršího rohlíku na minu kostičky. Dáme do mísy, přelijeme smetanou na šlehání a přidáme syrové vejce.

  4. Nasekáme dva plátky šunky na menší kousky, nastrouháme sýr a nasekáme na velmi jemno i petrželovou nať.

  5. Přidáme k rohlíku se smetanou a zpracujeme v celistvou hmotu. Dochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku.

  6. Nádivku dáme vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo, stačí 15 minut.

  7. Poté buďto za pomocí cukrářského igelitového sáčku nebo kávové lžičky plníme kuřecí paličky pod kůží tak, aby nám pod kůží vznikla cca 1 cm silná vrstva. Pokud nám nádivka zbude, tak z ní vytvoříme dle množství váleček nebo kuličky a dáme péct společně s masem.

  8. Paličky vyskládáme do pekáčku, který je vyložen pečícím papírem, a podlijeme cca 3 dl kuřecího vývaru.

  9. Pečeme, dokud nejsou kuřecí kousky měkké a poté dopečeme nezakryté, čímž docílíme zlatavé křupavosti.

  10. Vzniklou vypečenou šťávu slijeme a přidáme do ní najemno nasekanou petrželovou nať a jarní cibulku. Zahustíme lžičkou hl. mouky, kterou rozmícháme v trošce vody.

  11. Zjemníme vložením oříšku másla. Provařit na mírném ohni 10 minut. Příloha - jasmínová rýže nebo opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!