Vepřové nudličky s cizrnou na víně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřové maso
- 1 plechovka (400g) cizrny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 petržel
- 1 velká mrkev
- 1 lžíce domácího kečupu
- sůl
- pepř
- špetka mletého zázvoru
- špetka fenyklu
- 2 lžičky Solamylu
- 2 dcl bílého vína
- 200 g nahrubo nastrouhaného sýra
- slanina
Postup Vepřové nudličky s cizrnou na víně
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.
Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme. Potom zasypeme solamylem, promícháme a ještě chviličku osmahneme, nakonec přidáme kečup a 1,5 dcl vína, podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 hodiny.
Přidáme cizrnu, zbytek vína, příp. dochutíme solí, podlijeme vodou nebo ještě zahustíme trochou mouky (pokud chceme směs hustší) a dusíme ještě 1/4 hodiny za občasného promíchání. Takto můžeme podávat s chlebem, topinkou.
Nebo směs dáme do zapékací misky, pokryjeme sýrem, vypečenou slaninkou (můžeme ještě posypat strouhankou) a dáme buď do trouby zapéct, nebo stačí jen chvilka pod gril.