Vepřové nudličky s cizrnou na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřové maso
1 plechovka (400g) cizrny
1 cibule
4 stroužky česneku
1 petržel
1 velká mrkev
1 lžíce domácího kečupu
sůl
pepř
špetka mletého zázvoru
špetka fenyklu
2 lžičky Solamylu
2 dcl bílého vína
200 g nahrubo nastrouhaného sýra
slanina

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.

  2. Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme. Potom zasypeme solamylem, promícháme a ještě chviličku osmahneme, nakonec přidáme kečup a 1,5 dcl vína, podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 hodiny.

  3. Přidáme cizrnu, zbytek vína, příp. dochutíme solí, podlijeme vodou nebo ještě zahustíme trochou mouky (pokud chceme směs hustší) a dusíme ještě 1/4 hodiny za občasného promíchání. Takto můžeme podávat s chlebem, topinkou.

  4. Nebo směs dáme do zapékací misky, pokryjeme sýrem, vypečenou slaninkou (můžeme ještě posypat strouhankou) a dáme buď do trouby zapéct, nebo stačí jen chvilka pod gril.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!