Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Trhané maso:
- 300 g krůtího masa vcelku – nejlépe krůtí prsa
- sůl
- Rajčatová omáčka:
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička třtinového cukru
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky mletého koriandru
- 200 g oloupaných rajčat
- ½ červené papriky
- kousek najemno pokrájené chilli papričky
- 120 g uvařené cizrny (konzervované)
- sůl
- tortilly k podávání
Postup Trhané krůtí maso v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso osolte a položte do pekáčku. Podlijte lehce vodou, přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte doměkka. Maso během pečení kontrolujte, aby se tekutina nevypařila a šťáva nepřipekla. Vždy trochu podlijte. Během pečení maso obracejte, aby se do něj mohla lépe šťáva vsáknout.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a na mírném ohni restujte na pánvi dozlatova. Přidejte protlak, cukr a promíchávejte asi minutu. Teplotu stále držte na mírném stupni. Česnek prolistujte nebo podrťte najemno a přidejte do pánve spolu s mletým koriandrem. Krátce promíchejte a přidejte nadrobno pokrájená oloupaná rajčata včetně šťávy, papriku nakrájenou na proužky a osolte. Povařte.
Když jsou rajčata měkká, přidejte najemno pokrájenou chilli papričku (podle chuti) a scezenou cizrnu. Promíchejte a odstavte z plotny.
Krůtí maso natrhejte pomocí vidliček na vlákna a přimíchejte k rajčatům.
Tortillu opečte nasucho na pánvi nebo v troubě. Jednu stranu potřete avokádovou salsou rozprostřete na ni maso. Druhou stranu ohněte přes směs a můžete servírovat.