Šlehačkové kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
4 vejce
2 polévkové lžíce kakaa
cca 5 dkg polohrubé mouky
7 dkg cukru moučka
Náplň:
2x Rama cremefine ke šlehání
3 dkg cukru krupice
1 dkg kakaa
1 vanilkový cukr
Poleva:
7 dkg hořké čokolády
kousek 100% tuku

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pak po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem.

  2. Upečeme na plechu s pečícím papírem při 170°C asi 10 minut.

  3. Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny.

  4. Vyšleháme Ramu s vanilkovým cukrema, natřeme na korpus.

  5. Do druhé Ramy vmícháme kakao a cukr, ušleháme a natřeme na světlou šlehačku.

  6. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a polijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!